SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/005 | 6000 Kecskemét, Katona József tér 4.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jan. 2.


Akócsiné Patkós Erzsébet

  • felvételi
  • beiskolázás

Általános tájékoztató nyolcadikosoknak 2024-2025-ös tanévre

Ismertető

Tájékoztató

Kedves Nyolcadikos Tanuló!

Egy olyan ismertetőt olvashatsz, amelyből tájékoztatást kaphatsz iskolánk, a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum képzési lehetőségeiről, szabadidős tevékenységéről és diákéletéről.

Iskolánk  technikumként működik. A tanulmányok végén érettségit és technikusi szintű szakképesítést is kapnak tanulóink. 

A Gazdálkodás és menedzsment ágazati képzésre jelentkezhetsz, és a  pénzügyi-számviteli ügyintéző, illetve vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmák közül lehet választani.

Az 5, illetve 6 évfolyamos képzés során közismereti tantárgyak mellett a 9-10. évfolyamon általános szakmai tantárgyakat, a 11-13. évfolyamon a szakképesítésnek megfelelő szakmai tantárgyakat is tanítunk. A négy kötelező közismereti érettségi tantárgy mellett a technikusi szakmai vizsga lesz egyben az ötödik érettségi vizsgatantárgy. A technikusi vizsga egyenértékű lesz az emelt szintű érettségi vizsgával, így lehetőség lesz a szakirányú felsőoktatásba való bejutásra.

Miben különbözik a hatéves magyar-angol két tanítási nyelvű képzés az ötéves képzéstől?

A magyar-angol két tanítási nyelvű osztályban a tanulók az első évben 18 órában tanulják az angol nyelvet. Ezzel olyan idegen nyelvi tudásszintre kell eljutniuk, hogy a matematikát, a célnyelvi civilizációt és bizonyos szakmai tantárgyakat angol nyelven tudjanak tanulni a következő öt évfolyamon. A képzés végére a tanulók alkalmassá válnak arra, hogy szakmájukat mind anyanyelven, mind angol nyelven gyakorolják, idegen nyelven tudjanak információt szerezni, közölni, alkalmazni és képesek legyenek idegen nyelven gondolkodni.

Megszerezhető szakképesítések

A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő részfeladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

A vállalkozási ügyviteli ügyintéző alkalmas a vállalkozás ügyviteli feladatainak végrehajtására, közreműködik a számviteli és pénzügyi feladatok ellátásában, egyes részfeladatokat önállóan lát el. Kapcsolatot tart a munkatársakkal, ügyfelekkel, illetve rendezvényeket, megbeszéléseket szervez.

Milyen körülmények között tanulhatsz a Kada Elek Technikumban?

Kiemelkedően jók iskolánkban a technikai feltételek, 8 általános célú Internet-hozzáféréssel rendelkező számítástechnika szaktanteremmel és egy tökéletesen felszerelt gyakorlóirodával intézményünkben mindennapos a számítógép használata bármely tantárgy oktatásában.

A tanulást és a szabadidő hasznos eltöltését alapítványok is segítik, támogatjuk az osztálykirándulásokat, a jogosítvány megszerzését, az iskolai táborokat, sítábort, gólyatábort, a diákok különböző rendezvényeit, a holland, a német, az olasz, a spanyol, és a portugál cserekapcsolatokat.

A szabadidő kulturált eltöltésére is bőven van lehetőség. Színvonalas iskolai programok: színházlátogatás, kirándulások, sítúra, természetjárás, versenyek, szakkörök, fordított nap, versenyfelkészítők, sportkörök (röplabda, kosárlabda, foci, kézilabda) és különböző érdeklődési körök (IT szakkör, színjátszó kör),  színesítik a diákéletet.

Felvételi tudnivalók

Felvételi követelmények:  

Központi felvételi matematikából és anyanyelvből

Két tanítási nyelvű képzésre szóbeli vizsga idegen nyelvből

A rangsorolásnál figyelembe vesszük az általános iskolai eredményket is. 

Egységes követelmények szerint szervezett írásbeli vizsga: 

Központi felvételire 2023. november 30-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot közvetlenül a vizsgát szervező intézménybe kell benyújtani. Bármelyik egységes írásbeli vizsgát szervező iskolába beadható a jelentkezési lap.

Iskolánk szervez központi írásbeli vizsgát, melynek időpontja: 2024. január 20. (szombat) 10.00 óra. Pótló írásbeli felvételi vizsga: 2024. január 30. (kedd) 14.00 óra. Pótló felvételin csak azok a tanulók vehetnek részt, akik az előző írásbeli vizsgán alapos indok miatt nem tudtak megjelenni.

Szóbeli vizsga a két tanítási nyelvű osztályba jelentkezőknek: 2024. március 7. 

Jelentkezés a technikumba:

A tanulók jelentkezési lapjait 2024. február 21-ig az általános iskola továbbítja a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak.

Minden iskolánkba jelentkezőt kérünk, hogy az egységes követelmények szerint szervezett írásbeli eredményét tartalmazó értékelő lap másolatát mellékeljék a jelentkezési laphoz.

A központi felvételi eredménye és az általános iskolai tanulmányi eredmény alapján a tanulókat rangsoroljuk. 2024. május2-ig értesítjük ki a jelentkezőket a felvételi eredményéről.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak

A tájékoztató tartalmazza az iskolánkba jelentkező nyolcadikos tanulóknak a felvételi követelményeket, a tanulmányi területek kódjait és a felvételi eljárás főbb időpontjait. Az iskola OM azonosítója: 203041/005

2024. jan. 2.


Akócsiné Patkós Erzsébet

Matematikatanár-álláshirdetés

Matematikatanár-álláshirdetés

A Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum matematika szakos tanárt keres.

2024. júl. 24.


Akócsiné Patkós Erzsébet

Nyári ügyelet

Nyári ügyelet

Ügyintézés az ügyeleti időben történik.

2024. júl. 5.



Partnereink

SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum


Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum

6000 Kecskemét, Katona József tér 4.

Telefon: +3676508277

E-mail: kada@kecskemetiszc.hu

OM azonosító: 203041/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002286


2024Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum